PM2014_forside2

Om Praktisk Medicin

En stærk partner i hverdagen
Læger har brug for den nyeste viden og den skal være lige ved hånden i en travl hverdag. Det er tanken bag Praktisk Medicin. Praktisk Medicin er opdateret konsekvent siden 1968 og giver en hurtig og overskuelig vejledning fra specialister til generalister.

Den enkelte læge ved oftest bedst, hvad den konkrete situation kræver, og derfor lægger Praktisk Medicin fordomsfrit de relevante behandlingsmetoder frem. Så kan lægen selv vælge. Afgørende for Praktisk Medicin er den faglige tyngde, og derfor har vi allieret os med nogle af de mest indsigtsfulde og erfarne læger som redaktører af de enkelte sektioner.

Blandt årets fornyelser er indførelsen af en lang række links, der viser vej til original forskning eller anden viden, som kan være nyttig. Og så har vi fået speciallæge Tina Brandt Sørensen som redaktør af sektionen om luftveje, mens speciallæge Ulf Schønsted-Madsen redigerer afsnittet om øre-næse-hals-området.

Dette website findes også som reprint. Adgang til alle informationer på sitet får du via en adgangskode, som står på næstsidste side i reprintet.

Her på sitet finder du to artikler, som ikke er reprintet: Jura og virksomhedsdrift.

Redaktørernes arbejde er koordineret af Nina Vedel-Petersen, og Jens Georg Hansen, praktiserende læge i Aalborg og klinisk lektor, har redigeret stoffet, så det rammer sin målgruppe. Koordinator for det daglige arbejde er Bolette Marie Madsen, som også har udarbejdet det vigtige indeks i reprint-versionen.

Redigeringen af det farmaceutiske indhold er udført af Praktisk Medicins farmaceutisk ansvarlige, cand.pharm. Tue Askaa.

Praktisk Medicin er også en kongres
Praktisk Medicin er også en årlig kongres, hvor praktiserende læger mødes i to døgn for at blive undervist i den nyeste, kliniske viden med afsæt i Praktisk Medicin.

Kongresdagene krydres med et debatmøde om det allermest aktuelle emne i almen praksis, og en fælles middag, hvor det er muligt at netværke med kolleger fra det ganske land. Kort, kontant, spændende og nyttigt.

Hold øje med programmet på dagensmedicin.dk/agenda, hvor du også kan melde dig til.

Nicolai Döllner
Chefredaktør