Få en hurtig opdatering på osteoporose Tag Praktisk Medicins e-læringskursus om osteoporose, og bliv opdateret på udredning og behandling. Det tager cirka 10 minutter, og alle svar er anonyme.

Osteoporose er én af de otte folkesygdomme i Danmark. 172.000 er diagnosticeret, hvoraf 92.000 er i behandling for sygdommen, men det anslås, at den reelle prævalens af osteoporose er på 650.000-700.000 individer.

Forekomsten af osteoporose stiger med alderen, hvor 30 pct. af kvinder over 80 år er diagnosticeret med osteoporose. Osteoporose diagnosticeres på baggrund af lav-energi fraktur i ryg eller hofte og/eller reduceret knoglemineraltæthed målt ved DXA-skanning: T-score i lænderyg eller hofte ≤ –2,5. Osteoporose er asymptomatisk, indtil der er en fraktur, hvorfor den primære behandling er frakturprofylakse.

Du vil lære mere om osteoporose i dette e-læringskursus. Kurset består af seks dele baseret på sygehistorier med kontrolspørgsmål og efterfølgende forklaring. Kurset tager cirka 10 minutter, og alle svar er anonyme.

Uddannelsen henvender sig til læger, primært praktiserende læger, men andre sundhedsprofessionelle kan også have stor gavn af informationen.

Tag Praktisk Medicins e-læringskursus, og bliv opdateret på udredning og behandling af osteoporose. Det tager cirka 10 minutter, og alle svar er anonyme.

Vælg din profession og start kurset

Ved at klikke videre accepterer jeg Praktisk Medicins persondatapolitik


Kom til gratis konferencedage om osteoporose

Vil du vide mere om, hvordan du som sundhedsfaglig medarbejder kan opspore og rådgive osteoporosepatienter samt bidrage til frakturforebyggelse? Så meld dig til en af de otte gratis konferencedage, som Osteoporoseforeningen afholder i efteråret 2021 og foråret 2022.


Fagligt ansvarlige læger

Teksterne i dette kursus er udarbejdet af følgende to læger:

Jakob Starup Linde
Læge, Ph.D.,
Diabetes og Hormonsygdomme, Aarhus Universitetshospital
Postdoc
Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital


Bente Langdahl
Professor, ph.d., dr.med., speciallæge i medicinsk endokrinologi
Overlæge på Afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme på Aarhus Universitetshospital.