Psykiske sygdomme
Speciallæge i psykiatri Michael Andreassen
Speciallæge i psykiatri i 1995, i 2000 ansat som specialeansvarlig overlæge på Retspsykiatrisk afd., Aalborg Psykiatriske Sygehus, klinikchef og stedfortrædende cheflæge, Viborg Psykiatriske Sygehus 2002. 2005-2011 ansat som cheflæge for Sygehus Vendsyssel. Siden 2011 overlæge ved Aalborg Universitetshospital – Psykiatrien.
Inspektor SST 1996-2006, postgraduat klinisk lektor ved Aarhus Universitet 2000-2006 og klinisk lektor ved AUC 2006-2008, siden 2014 censor ved Aarhus, Aalborgs og Københavns Universiteter i voksenpsykiatri. Forfatter til 19 artikler.
OPDATERING PÅ OMRÅDET
Diagnosticering og pakkeforløb
De største ændringer er mulighed for at anskue diagnoser polyhierarkisk, men også en ændret kapitel- og kodestruktur og anden indeksering, som formentlig vil kræve nogen tilvænning. Sundhedsdatastyrelsen oplyser aktuelt, at den nye version af WHO’s internationale klassifikation af sygdomme og andre helbredsrelaterede tilstande – ICD-11 – i de kommende år skal udrulles i det danske sundhedsvæsen. Der er fortsat en stigning i antallet af henvendelser til psykiatrien og i antallet af personer, som er i psykiatrisk behandling, her specielt er antallet af psykiatriske patienter, som får en retspsykiatrisk foranstaltning, nu en firdobling i forhold til år 2000. Dette stiller store krav til, at psykiatrien anvender sine ressourcer så hensigtsmæssigt som muligt, ligesom der med sundhedsaftalerne er øget fokus på, at kommunerne skal varetage flere opgaver.
I forbindelse med udredningsgarantier og pakkeforløb henvises i stort omfang personer til ud- redning for personlighedsforstyrrelse, som ofte har andre lidelser, ofte gennemgribende udvik- lingsforstyrrelser og ofte et konkurrerende misbrug, som udelukker, at man kan stille diagnosen personlighedsforstyrrelse.
Michael Andreassen